Η ιππασία θεραπεύει…

Η ιππασία αναπτύσσει του μύες του κορμού και διευκολύνει τη σωστή αναπνοή. Η θερμότητα του σώματός του αλόγου, η ικανότητα του για επαφή και επικοινωνία αποτελεί μοναδική σωματική, νοητική, αισθητηριακή και ψυχολογική θεραπεία.

Ο Ιπποκράτης σύστηνε ιππασία κατά της αυπνίας και ο Ασκληπιάδης για τη θεραπεία ατόμων με επιληψία και διάφορες περιπτώσεις παράλυσης ή πάρεσης. Ο Ξενοφώντας, υποστηρίζει πως «η εξωτερική εμφάνιση του αλόγου είναι ό,τι πιο όμορφο για την εσωτερικότητα του ανθρώπου», κάτι που συνήθιζε να λέει πολύ συχνά και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Το άλογο είναι ένα ευαίσθητο, σκεπτόμενο πλάσμα με έντονη ενσυναίσθηση που χτίζει προσωπικές σχέσεις. Οσοι καταφέρνουν να επικοινωνήσουν με το άλογο έχουν ήδη βελτιώσει την αυτοπεποιήθησή και τον αυτοσεβασμό τους.

Η ιππασία έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με σύνδρομο υπερκινητικότητας κι διάσπασης προσοχής, σε παιδιά αυτιστικά, αλλά και παραβατικά.

Τα παιδιά με την ιππασία αποκτούν αυτοπεποίθηση, παρατηρητικότητα, αυτοέλεγχο, υπευθυνότητα, συντροφικότητα. Η επαφή με το άλογο έχει παιδαγωγικά αποτελέσματα

Οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Σάσεξ απέδειξαν σε έρευνά τους ότι ο καρδιακός ρυθμός των αλόγων αυξάνεται όταν βρίσκονται με θυμωμένους ανθρώπους. 

Η σχέση με τα άλογα είναι στην πραγματικότητα ένα ατέλειωτο μάθημα ζωής. Η αλληλεπίδρασή αυτή διευκολύνει το έργο της ψυχοθεραπείας, αλλά και τον δικό μας προσωπικό αγώνα να επουλώσουμε βαθιά ψυχικά τραύματα, ανασφάλειες και φόβους, ώστε να προχωρήσουμε περήφανα μπροστά.

Σε κανένα άλλο άθλημα δεν εμπλέκεται τόσο στενά ο άνθρωπος με ένα ζωντανό οργανισμό. Εδώ πρέπει να δημιουργήσουμε μια σχέση όπως με κάθε καινούργιο φίλο. Και αυτή τη σχέση πρέπει να τη διατηρήσουμε και να την αναπτύξουμε, όπως με κάθε παλιό μας φίλο.

Το άλογο επικοινωνεί με την αλήθεια του κάθε ανθρώπου και τον βοηθάει να βρει την δύναμή του και τις δικές του λύσεις για την ζωή. Χωρίς κριτική και με απόλυτη αποδοχή…


ιππικος ομιλος "πηγασος"

Νεα Ραιδεστός
Πραξιτέλους, Θέρμη Θεσσαλονίκης.
570 01

Υπηρεσίες

 
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6980207870 
Υπεύθυνη: Μαριάννα Πεπονίδου

Created by

xiros lab