Skip to main content

Once Upon a Time…

True Stories about horses from all around the world
Η παράλυτη κοπέλα και το άλογο…

Amberley Snyder

Η Amberley Snyder γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1991 στη νότια Καλιφόρνια. Σε ηλικία τριών ετών, άρχισε μαθήματα ιππασίας και ανέπτυξε ένα απίστευτο πάθος για τα άλογα. Στα επτά της κέρδιζε ήδη στις ιπποδρομίες της Γιούτα και το μέλλον της με τα άλογα που υπεραγαπούσε ήταν εξαιρετικά ευοίωνο. Ξαφνικά όμως όλα σκοτείνιασαν όταν στα 19 της υπέστη αυτοκινητικό δυστύχημα. Ύστερα από πολύωρη επέμβαση, οι γιατροί ανακοίνωσαν στην οικογένειά της ότι δεν θα ξαναπερπατήσει και φυσικά δεν θα συμμετέχει σε αγώνες. Είχαν δίκιο μόνο στο πρώτο κομμάτι της διάγνωσής τους. Η Amberley δεν ξαναπερπάτησε, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Σήμερα αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα προς μίμηση για όσους έχουν χάσει τη δύναμη των κάτω άκρων τους. Με τη βοήθεια της οικογένειάς της, αλλά και του αλόγου της που έμαθε να στέκεται ακίνητο δίπλα της μέχρι να σκαρφαλώσει, τα κατάφερε! Όχι μόνο συμμετέχει σε ιπποδρομίες, αλλά ζει μια ευτυχισμένη ζωή, δίπλα στο αγαπημένο της άλογο, που της δίδαξε ότι η αγάπη και η συντροφικότητα μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

Δεν πήραν τίτλο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αλλά κέρδισαν την καρδιά μας!

Parzival & Adelinde

Η ιστορία του Parzival και της Ολλανδής αθλήτριας Adelinde Cornelissen, μπορεί να θυμίζει παραμύθι, αλλά είναι απόλυτα αληθινή! Το κορίτσι και το άλογο ταξίδεψαν στο Ρίο με την ελπίδα να κερδίσουν ένα μετάλλιο στην ιππασία.Λίγο πριν τη μεγάλη μέρα, ο Parzival, δαγκώθηκε από δηλητηριώδη αράχνη, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση. Το κεφάλι του πρήστηκε και ανέβασε υψηλό πυρετό που ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς κελσίου.Μετά την άμεση θεραπεία, ο πυρετός υποχώρησε και το πρήξιμο εξαφανίστηκε. Όλα έδειχναν πως ο Parzival φαινόταν έτοιμος για τον μεγάλο αγώνα της επόμενης μέρας, που πιθανότατα θα ήταν και ο τελευταίος του 19χρονου Πρωταθλητή.Ωστόσο η 37χρονη Cornelissen, συνειδητοποίησε την ημέρα του αγώνα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, παρά την προτροπή των κτηνιάτρων να αγωνιστεί.

«Στην αρένα ένιωθα πως ο Parzival ήταν εντελώς εξαντλημένος και χωρίς δυνάμεις και ότι απλά δεν το έβαζε κάτω. Αλλά αποφάσισα να μην συνεχίσω για να τον προστατεύσω και τα παράτησα. Ο φίλος μου, το άλογο που έχει δώσει τα πάντα για μένα στη ζωή του, δεν το άξιζε αυτό μετά από όσα είχε περάσει. Έτσι… χαιρέτησα και μαζί αποχωρήσαμε », αναφέρει η αθλήτρια σε ανάρτησή της στα Κοινωνικά Δίκτυα που συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες likes και θετικά σχόλια!


Το άλογο θυμόταν τους παλιούς του φίλους!

Arthur and friends!

Όταν η Σου Μπλάγκμπερν ένιωσε εξαιρετικά πιεσμένη με τη λειτουργία της επιχείρησής της, αποφάσισε να πουλήσει ένα από τα νεαρά της άλογα, τον Άρθουρ. Ήξερε ότι δεν είχε το χρόνο να τα φροντίζει όλα και γι αυτό προτίμησε να δώσει το ένα από αυτά, για να του εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Σύμφωνα με την ίδια, ήταν το πιο σωστό που θα μπορούσε να κάνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τα χρόνια πέρασαν αλλά η Σου ποτέ δεν ξέχασε τον Άρθρουρ. Έτσι όταν βρήκε ευκαιρία και χρήματα, τον αγόρασε πάλι. Στο βίντεο ο Άρθρουρ βλέπει για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια τους φίλους του! Τα δυο άλλα άλογα με τα οποία μεγάλωσε μαζί, τον Γουίλιαμ και τον Χάρυ. Η σκηνή, είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική…